Sisältöön »

Ajankohtaista

Kestävän kehityksen tavoitteet eivät saa jäädä olosuhteiden jalkoihin

24.05.2023

Kestävän kehityksen tavoitteet eivät saa jäädä olosuhteiden jalkoihin

EU:n asettamista Vihreän siirtymän tavoitteista ja vuoden 2035 takarajasta keskustellaan aktiivisesti. Monissa kommenteissa – niin politiikkojen kuin tavallisten kansalaistenkin – vedotaan siihen, että nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ei ole järkevää pitää tavoitteista kiinni. Siirtymä kun käy kalliiksi kuluttajien kukkarolle ja valtion kassalle.

Maapallo ei kuitenkaan odota, että jaksamme jälleen keskittyä kestävän kehityksen tavoitteisiin. Ei ole olemassa paussinappulaa, joka pistää ilmastonmuutoksen tauolle ja pysäyttää hetkeksi luontokadon. Siis ilman, että me oikeasti teemme jotain asioiden eteen ja paremman tulevaisuuden puolesta.

Palautetaan siis mieliin jälleen kerran myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Ne on tehty, jotta jokainen meistä maapallon ihmisistä saisimme elää hyvää ja arvokasta elämää. Jos me emme jatka ilmastotekojen tekemistä ja tuota edullista ja puhdasta energiaa, emme pysty myöskään pitämään nälkää ja köyhyyttä kurissa.

Vihreä siirtymä ja kestävän kehityksen tavoitteet eivät ole vain bensa-autoilun ja sähköautoilun vastakkainasettelua. Kaikki 17 kestävän kehityksen tavoitetta toteutuu vain, jos sitoudumme tekemään asioita kestävämmin ja paremmin.

Me Envorilla olemme mukana! Edullinen ja puhdas energia on ilmastoteko ja takaa paremman maanpäällisen elämän. Me autamme teollisuutta tuottamaan hyödykkeitä kestävämmin ja ohjaamme vastuulliseen kuluttamiseen. Työ on vasta alussa, ei pistetä kestävämpää tulevaisuutta odottamaan.