Sisältöön »

Ajankohtaista

Vastuu tulevaisuuden työvoimasta

06.04.2021

Vastuu tulevaisuuden työvoimasta

Suomen tavoitteena on nostaa kierrätysaste seuraavan 15 vuoden aikana 40 prosentista 65 prosenttiin. Saadaksemme jätteet kiertämään entistä tehokkaammin, meidän on koulutettava uusia kiertotalouden osaajia. Siksi me Envorilla olemme antaneet oman panoksemme Lounais-Hämeen Koulutuskuntayhtymän uuden materiaalienkäsittelytutkinnon lanseeraamiseen.

”Kyseessä on ainutlaatuinen koulutus sillä vastaavia ei löydy Suomesta. Envorilla on kokemusta ympäristöalalta liki 60 vuoden ajalta, joten jaamme enemmän kuin mielellämme työnantajanäkökulmaa tällaisen koulutuksen kehittämiseen.

Tutkinto on yhdistelmä logistiikka- ja metallialaa sekä materiaalienkäsittelyä. Kierrätysala on koneistunut viime vuosina merkittävästi, joten alan työntekijöiltä vaaditaan yhä enemmän myös teknistä osaamista. Koulutuksessa voi suorittaa myös erilaisia lisäpätevyyksiä ja hankkia itselleen esimerkiksi trukki- tai työturvallisuuskortin.

Koulutus kestää kolme kuukautta ja se sisältää työssäoppimisjakson. Meillä Envor on paljon hyviä kokemuksia harjoittelijoista ja olemme luvanneet, että täältä löytyy useita harjoittelupaikkoja myös materiaalienkäsittelyntutkinnon opiskelijoille.” – yksikönjohtaja Kirsi Laine-Mäki, Envor Recycling