Sisältöön »

Ajankohtaista

Asuntomessuilla keskiössä kestävyys

09.08.2021

Asuntomessuilla keskiössä kestävyys

Asumisen uusimpia trendejä ja suuntauksia päästiin tänä vuonna ihastelemaan Lohjalla. Järven rantaan rakennetulla Hiidensalmen messualueella painotettiin alusta lähtien sisustamisen trendien ja uusien tilaratkaisuiden lisäksi vastuullisuutta.

Asuntomessuilla syntyy paljon jätettä rakennus- ja purkuvaiheessa, mutta myös tapahtuma-aikana, kun kymmenet tuhannet ihmiset vierailevat alueella ihastelemassa alan uusimpia suuntauksia. Jotta messut voidaan toteuttaa vastuullisesti alusta loppuun asti, on myös tapahtuma-ajan ympäristö- ja jätehuolto suunniteltava ja toteutettava ammattitaidolla.

Siksi vuonna 2021 Asuntomessujen yhtenä yhteistyökumppanina toimi Envor Group, joka vastasi tapahtuma-aikana messutoimiston alueen jätehuollosta. Hyvin organisoitu ympäristöhuolto on paitsi vastuullisuuskysymys, myös tärkeä tekijä messujen viihtyisyyden kannalta. Kiitos yhteistyöstä messujen järjestäjälle OSK Suomen Asuntomessut.

Asuntomessujen rakentamisvaiheessa pääsimme työskentelemään myös Lohjan kaupungin kumppanina ja samalla osaltamme edistämään heidän tavoitettaan vähentää kunnan kasvihuonepäästöjä vuoden 2007 tasosta 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.