Sisältöön »

Ajankohtaista

Biomassat meille, energiaa ja polttoainetta teille

17.09.2021

Biomassat meille, energiaa ja polttoainetta teille

Vastuullisuus on päivän sana. Se ei ole vain markkinoinnin sana, vaan jokaisella yrityksellä ja organisaatiolla on oikea ja aito vastuu ympäristöstä ja maapallon kestävyydestä. Siitä pitää huolen osaltaan uusi jätelaki, joka velvoittaa muun muassa erottelemaan ja keräämään biojätettä.

Jokainen yritys on vastuullinen kertomaan, miten jätehuolto kierrätyksineen on toteutettu. Kuinka moni voi konkreettisesti kertoa, että ”meillä syntyvästä biomassasta tehdään puhdasta uusiutuvaa energiaa”? Ja että mahdollisesti ”sillä samalla biokaasulla kulkevat meidän automme”. Parhaimmassa tapauksessa ”käytämme omaa biojätettä energiana prosesseissamme”.

Envorin kanssa tämä on mahdollista. On mahdollista osoittaa, että teoillamme on merkitys. Parhaimmillaan kahden kauppa on paikallista jätteen hyötykäyttöä, jossa bioraaka-aineet tulevat lähialueilta, energia ohjataan lähelle ja samalla säästetään luonnon neitseellisiä resursseja.

Envor on jo vuosien ajan investoinut biojätteen käsittelyyn ja siitä saataviin lopputuotteisiin, kuten maanparannusaineisiin ja lannoitteisiin. Jatkuvan parantamisen periaate jatkuu ja kantaa pitkälle tulevaisuuteen. Toivottavasti te kuljette meidän kanssamme yhteisellä tiellä