Sisältöön »

Ajankohtaista

Forssan kaupunki askeleen edellä muovin keräyksessä

08.10.2019

Forssan kaupunki askeleen edellä muovin keräyksessä

Forssan kaupunki on kerännyt pakkausmuoveja jo parin vuoden ajan Envorin kanssa. Kiinteistöpäällikkö Jukka Perälän mukaan keräyksen taustalla ei ole kuitenkaan lainsäädäntöön liittyvät vaatimukset, vaan aivan toiset syyt.

”Forssan kaupunki haluaa olla aidosti ekologinen ja järkivihreä toimija. EU:n tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä puolet muovipakkauksista saadaan kierrätettyä. Jotta Suomi pääsee tähän tavoitteeseen, myös meidän on tehtävä oma osamme.

Keräämme muovia kaupungintalolla, kouluilla, paloasemalla sekä esimerkiksi täällä Päiväkoti Augustinassa. Lapset pääsevät siis jo pienestä pitäen opettelemaan jätteiden lajittelua ja kierrätystä. Näin meille kasvaa seuraava sukupolvi, jolle kierrätys ja ekologinen ajattelu ovat luonteva osa jokapäiväistä arkea.

Muovien keräyksen järjestäminen on käynyt vaivattomasti yhteistyökumppanimme Envorin kanssa. Tavoitteenamme on myös laajentaa pakkausmuovien keräystä tulevaisuudessa yhä useampiin kaupungin kiinteistöihin.

Muovinkeräyksen avulla meidän on mahdollista saada myös pieniä säästöjä kiinteistönhuollon kuluissa. Tärkeintä on kuitenkin säästää ympäristöä ja pienentää ekologista jalanjälkeämme.”