Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Kevät toi muurarin, maalarin ja rakennuksille hanslankarin – toivottavasti myös hyvin organisoidun jätteiden kierrätyksen

27.06.2024

Kevät toi muurarin, maalarin ja rakennuksille hanslankarin – toivottavasti myös hyvin organisoidun jätteiden kierrätyksen

Tässä muutama tärppi, miksi rakennustyömaalla on tärkeää tehdä syntypaikkalajittelua. Samalla saat rahanarvoisia ideoita siitä, miten suuret mahdollisuudet rakennusmateriaalien kierrättämisessä onkaan:

  • Jätteiden lajittelu syntypaikalla vähentää "kaatopaikalle" päätyvän jätteen määrää ja mahdollistaa materiaalien kierrätyksen. Tämä säästää luonnonvaroja ja vähentää ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta.
  • Oikein lajitellut jätteet voidaan usein kierrättää tai käyttää uudelleen, mikä vähentää jätekustannuksia. Kaikista kallein tapa käsitellä jätteitä on niiden lähettäminen kaatopaikalle.
  • Jätteiden lajittelu parantaa työmaan turvallisuutta, koska se vähentää sekajätteen määrää ja mahdollistaa selkeämmän ja siistimmän työskentely-ympäristön. Tämä vähentää tapaturmien riskiä ja parantaa työntekijöiden hyvinvointia.
  • Kun jätteet lajitellaan syntypaikalla, työmaan logistiikka paranee. Selkeä järjestelmä jätteiden käsittelyyn nopeuttaa työvaiheita ja vähentää sekaannusten ja virheiden määrää.
  • Ympäristövastuullinen toiminta parantaa yrityksen mainetta ja voi johtaa uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin. Vastuulliset yritykset houkuttelevat asiakkaita, jotka arvostavat kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä.

    Jätteiden syntypaikkalajittelu on siis olennainen osa kestävää ja tehokasta rakennustoimintaa. Se tuo mukanaan monia etuja, jotka hyödyttävät sekä ympäristöä, yritystä että työntekijöitä. 

    Kysy meiltä lisää. Me autamme lajittelun ja kierrätyksen organisoimisessa, suunnittelussa ja koulutuksessa.