Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Paluu paikallisuuteen - energiantuotantoa lähiraaka-aineilla

05.05.2022

Paluu paikallisuuteen - energiantuotantoa lähiraaka-aineilla

Lähiruoka on meidän kaikkien tuntema konsepti. Ostamme mielellämme ruokaa, joka on tuotettu lähietäisyyden päässä. Ymmärrämme, että ruuan rahtaaminen maan tai maailman toiselta puolelta ei ole välttämättä järkevää, saati kestävää.

Myös energiantuotannossa paikallisuus ja lähituotanto ovat ajatuksen arvoisia. Tällä hetkellä esimerkiksi biokaasun raaka-aineena hyödynnettävät biojätteet ovat erittäin kilpailtuja, minkä vuoksi tätä raaka-ainetta kuskataan pitkiäkin matkoja. Mutta kuinka järkevää biojätteen kuskaaminen on, jos sitä kerran syntyy myös lähellä?

Lähiruuan suosio perustuu myös turvallisuuteen. On hyvä tietää, mistä ruoka tulee ja kuka sen valmistaa. Eikö energian kanssa ole sama asia? Kuinka paljon mieluummin käytät lähellä tuotettua energiaa kuin toisesta maasta putkea pitkin tulevaa energiaa?

Logistiikan hintalappu on noussut tämän vuoden aikana merkittävästi. Ja toki kilometreillä on myös hiilijalanjälkensä.

Lähienergialla on imagoarvoa. Eikö olisi hienoa kertoa omille asiakkailleen, mitä teillä syntyvistä biojätteistä valmistetaan ja missä? Tästä hyvänä esimerkkinä on Satamaidon ja Envor Porin symbioottinen yhteistyö.

Haluatko sinä tehdä meidän kanssamme lähienergiaa? Ota yhteyttä Juha T. Karjalaiseen!