Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Vaihtelevaa työtä ulkoilmassa – Envor työllistää tänäkin kesänä useita nuoria

16.06.2022

Vaihtelevaa työtä ulkoilmassa – Envor työllistää tänäkin kesänä useita nuoria

 Jokioisten Pehtoorintiellä rivitalon nurmikonleikkuu on juuri valmistunut. Envorin kesätyöntekijät Joonas Vuorela ja Lauri Kallioniemi ovat pakanneet leikkurit autoon ja ovat valmiita siirtymään seuraavaan kohteeseen.

– Päivät menevät nopeasti, kun vaihdetaan paikasta toiseen. Tämä on mukavaa työtä, parasta on se tunne, kun saa ajaa nurmea ihan tasalaisella maalla, Joonas toteaa.

– Tykkään kun saa olla ulkona ja liikkua. Myös aikaisiin herätyksiin tottuu nopeasti, vaikka ne aluksi aina ottaakin koville, Lauri jatkaa.

Työparin kalustoon kuuluu päältä ajettava ruohonleikkuri, työnnettävä leikkuri ja trimmeri. Ajovuoroja ja koneita vaihdetaan reiluuden nimissä pitkin päivää. Sekin tuo vaihtelua työpäivään.

Tämä kesä on Laurille kolmas ja Joonakselle ensimmäinen Envorilla. Kesäkuun jälkeen Lauri vaihtaa armeijan harmaisiin ja Joonasta odottaa metsäalan opiskelupaikka Ulvilassa.

Tärkeän kokemuksen lisäksi kesätyöstä kertyy mukavia ansioita. Palkan molemmat kertovat laittavansa suurimmaksi osaksi säästöön, sillä pitkin talvea on myös hyvä olla vähän rahaa käytössä.