Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Vaarallisessa jätteessä ei ole varaa säästää

27.09.2022

Vaarallisessa jätteessä ei ole varaa säästää

Mitä tapahtuu jätteelle sen jälkeen, kun se on lajiteltu ja kerätty. Avaamme eri jätejakeiden keräystä, matkaa ja uudelleenkäyttöä. Avaamme missä kohtaa kustannukset syntyvät ja ennen kaikkea sitä, mitä kaikkea hyvää kierrättämisestä seuraa.
 
Merkittävä osa jätteistä tosiaankin kierrätetään ja niistä saadaan uutta raaka-ainetta. Jokaisen jätekasan päähän ei kuitenkaan johda sateenkaarta, jonka päässä odottaa aarre. Vaarallinen jäte on nimensä mukaan jätettä, mikä vaatii suurta huolellisuutta niin säilyttämisessä, keräämisessä kuin hävittämisessäkin.

Vaarallisessa jätteessä ei ole varaa säästää

  • Vaarallinen jäte aiheuttaa väärään paikkaan joutuessaan vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Tällaisia vaaraa aiheuttavia jätteitä ovat muun muassa paristot, akut, öljyiset jätteet, elohopea, lääkkeet, loisteputket, energiansäästölamput, torjunta-aineet, hapot ja painekyllästetty puu.
  • Vaarallisten jätteiden käsittely vaatii erityisosaamista, hallittuja prosesseja ja myös erityistä riskienhallintaa. Me Envorilla selvittämme asiakkaan kanssa vaarallisten jätteiden kokonaisuuden osana muuta jätehuoltoa ja hoidamme vaarallisten jätteiden käsittelyn yhteistyössä Kierto Ympäristöpalvelujen kanssa.
  • Vaarallisten jätteiden käsittelymaksut määräytyvät jätteen määrän, laadun ja käsittelytavan mukaan. Käsittelytapa ja -veloitus määritetään alustavasti asiakkaan antamien tietojen mukaan. Lopullinen käsittelytapa- ja veloitus määritetään vastaanotto- ja loppukäsittelypaikalle tehtävän tunnistuksen ja jäteluokituksen jälkeen.
  • Hallittuun prosessiin kuuluu jätteen vastaanotto, luokitus, mittaus ja mahdollinen välivarastointi. Dokumentointi ja raportointi ovat olennaisia osia prosessissa. Asiakas pystyy luotettavasti todistamaan, miten ja missä vaarallinen jäte on hävitetty.
  • Pieni osa vaarallisista jätteistä viedään käsiteltäväksi ulkomaille. Osa vaarallisesta jätteestä voidaan myös hyödyntää uusiokäytössä.
  • Vinkkinä kotitalouksille – vaaralliset jätteet saa toimittaa ilman maksua vaarallisten jätteiden keräyspisteisiin.