Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Envorin Kirsi Laine-Mäestä Romukauppiaiden Liiton puheenjohtaja

21.10.2022

Envorin Kirsi Laine-Mäestä Romukauppiaiden Liiton puheenjohtaja

Envorin Kirsi Laine-Mäestä Romukauppiaiden Liiton puheenjohtaja

Envorin metallien kierrätyspisteen yksikön johtaja Kirsi Laine-Mäki on ollut nuoresta saakka perheyrityksen toiminnassa mukana.

Romukaupan johtamisen lisäksi Kirsin toimenkuva laajeni lokakuussa Suomen Romukauppiaiden Liiton puheenjohtajuudella. Kymmenen vuotta liiton hallituksessa mukana olleelle yrittäjälle valinta puheenjohtajaksi oli mieluinen yllätys.

– Olen onnellinen ja ylpeä puheenjohtajuudesta. On hienoa huomata, että samalla alalla olevat uskovat ja luottavat minulla olevan paljon annettavaa tässä tehtävässä, Kirsi toteaa.

– Romukauppiaiden toiminta on tiimipelaamista. Laaja-alaista osaamista tarvitaan ja jokaisen työpanos on tärkeä. Puheenjohtajana tehtäväni on pitää lankoja käsissä ja luotsata toimintaa oikeaan suuntaan, Kirsi jatkaa ja lisää.

– Olen vahva persoona ja ilmaisen mielipiteeni suoraan, puheenjohtajuuden myötä pitää oppia enemmän kuuntelijan rooliin. Tehtävä kasvattaa minua siis myös ihmisenä.

Vuonna 1940 perustetun liiton ensisijainen tehtävä on parantaa alan toimintaedellytyksiä ja edistää jäsentensä välistä verkostoitumista. Lisäksi yhteistyötä tehdään niin tullin, poliisin, rajavartiolaitoksen kuin verottajankin kanssa.

Tietoisuus kierrättämisen merkityksestä kasvaa jatkuvasti. Pitkänlinjan ammattilaista aiheesta uutisointi meinaa välillä hymyilyttää.

– Kierrättäminen on nykyisin muotia. Meille se on ollut normaalia toimintaa jo vuosikymmeniä, Kirsi naurahtaa.

Viime vuodet ovat olleet haastavia myös romualalla. Ensin korona vaikutti ihmisten kulutustottumuksiin ja nyt Ukrainan sota aiheuttaa haasteita niin energian kuin materiaalien osalta. Raaka-aineiden hintojen arviointi edes kuukauden päähän on mahdotonta.

Tulevaisuuteen katsotaan kuitenkin positiivisin mielin ja eteenpäin mennään tehokkaan tekemisen draivilla. Työtä romualalla on aina riittänyt, vaikka maailma ympärillä muuttuu.

– Romukauppiaiden Liiton slogan on ”me saamme maailman riittämään”. Allekirjoitan tuon lauseen vahvasti, Kirsi hymyilee.