Sisältöön »

Tältä sivulta voit lukea uusimmat kuulumisemme ja ajankohtaisimmat uutiset. 

 

Artikkelit

Kierrättäminen kuuluu kaikille

03.11.2022

Kierrättäminen kuuluu kaikille

Kierrättämisestä puhutaan nykyisin enemmän kuin koskaan. Samalla kun tietoisuus kierrättämisen merkityksestä lisääntyy, tulee monelle mieleen kysymyksiä, joihin voi tuntua vaikealta löytää vastauksia.

Kuuluuko kahvipakkaus muovin- vai metallinkeräykseen vai sittenkin sekajätteeseen? Voiko käyttökelvottoman pakasterasian laittaa muovinkeräykseen? Ja miksi käytettyjen pattereiden navat pitää teipata?

Näihin ja moneen muuhun kierrätyskysymykseen saa nyt vastauksia Envorin kierrätyskoulutuksesta. Laatuasiantuntija Miia Palovaara on vastannut kierrätyskoulutusten järjestämisestä viime keväästä saakka.

– Koulutuksessa käydään läpi lainsäädäntöä ja kierrätyksen perusasioita, mitä lajitellaan mihinkin. Ja tietysti sitä, miksi jokaisen meistä kannattaa kierrättää, Miia kertoo.

Kierrätyskoulutus on suunnattu ensisijaisesti yritysasiakkaille. Myös oppilaitokset voivat tilata asiantuntijan kertomaan kierrätyksen tarpeellisuudesta opiskelijoille. Kierrätyskoulutuksen positiivisista vaikutuksista on saatu hyvää palautetta.

– Moni kertoo työn kautta opittujen kierrätystapojen siirtyneen myös kotiin. Oikealla tiedolla kierrättäminen on helppoa myös kotona, Miia toteaa.

Valitettavan usein kuulee edelleen väitteen, kuinka kaikki kierrätetty menee jäteasemalla lopulta samaan kasaan. Kierrätyskoulutus kitkee myös vääriä olettamuksia.

– On tärkeää kertoa mitä tehdään ja miksi. Tiedon lisääntyessä aletaan ymmärtää, että yksittäisillä pieneltäkin tuntuvilla valinnoilla on merkitystä, Miia päättää.

Tilaa tai pyydä tarjous kierrätyskoulutuksesta.