Sisältöön »

Olemme palvelleet vuosien varrella yli 20 000 kotitalousasiakasta sekä yli 5000 yritysasiakasta. Tutustu referensseihimme ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon! 

 

Asiakastarinat

Lounealla tehostetaan jätteiden kierrätysastetta

06.10.2022

Lounealla tehostetaan jätteiden kierrätysastetta

Yritysten erilliskeräysvelvoite astui voimaan 1.7.2022. Se tarkoittaa, että nyt kaikkien yritysten on kierrätettävä pakkausjätteet ja biojäte, jos jätettä kertyy viikossa 2–10 kiloa jätetyypistä riippuen.

– Viikoittaiset kilomäärät ovat pienet, joten keräysvelvoite on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, toteaa Envorin myyntijohtaja Juha Karjalainen.

Lounean Forssan kiinteistöt ovat olleet Envorin hoidossa sekä jätehuollon että kiinteistöhuollon osalta jo vuosia. Nyt uuden velvoitteen myötä Envor ja Lounea käyvät läpi kaikki erilliskerättävät jätteet ja työntekijöille on tulossa myös Envorin järjestämää koulutusta lajittelusta ja kierrätyksestä.

– Aloitimme muovin keräyksen kesällä. Se on nyt täysin uutta. Puhtaasta pakkausmuovin keräyksestä voi hyötyä ihan rahallisestikin, joten on tärkeää saada muovit puhtaana talteen, kertoo Lounean käyttöpäällikkö Jukka Lehtinen.

– Vastuullisuus ja vihreät arvot ovat meille Louneassa tärkeitä ja koko ajan teemme töitä sen eteen, että olisimme entistä vastuullisempia. Meidän käyttämämme sähkö on tuulisähköä ja työmaapäällikkömme ajaa kaasuautolla, jonka hän tankkaa täällä Envorilla.

Raportti ohjaa oikeaan suuntaan

Envor tarjoaa asiakkailleen Vingo-raportointityökalun, josta asiakas voi seurata jätteiden määriä ja eri jätejakeiden kehitystä. Lounean Jukka Lehtinen pitää raportointityökalua hyvänä motivaattorina jätteen hyötyasteen tehostamiseen.

– Mitä suurempi on jätteiden hyötyaste, sitä taloudellisempaa jätehuolto myös on. Lisäksi tärkeitä ovat ympäristöarvot. On hienoa, jos pääsemme kertomaan, että jätteidemme hyötyaste paranee koko ajan.

– Kaikkea jätettä ei vielä pysty kuitenkaan hyödyntämään. Esimerkiksi kuidun rakentamisesta ja vanhan purkamisesta syntyvä kuitujäte on sekajätettä, ja sitä syntyy epäsäännöllisen säännöllisesti työmaiden mukaan.

Lounean kuidunrakennustyömaat ovat tällä hetkellä satojen kilometrien päässä Forssasta. Sieltä asti jätettä ei kannata Forssaan kuljettaa.

– Periaatteemme on, että haluamme tehdä yhteistyötä aina hyvän paikallisen toimijan kanssa. Envorin kanssa kaikki on toiminut hyvin ja palvelu on ripeää nopeallakin vasteajalla. Tästä on hyvä jatkaa kehittämistä entistä tehokkaampaan kierrätykseen ja materiaalien hyödyntämiseen, Lehtinen toteaa. 

Onko teidän jätehuoltonne ja kierrätys tehostettu taloudelliseksi ja lain mukaiseksi? Ota yhteyttä myyntiimme, me autamme!