Sisältöön »

Olemme palvelleet vuosien varrella yli 20 000 kotitalousasiakasta sekä yli 5000 yritysasiakasta. Tutustu referensseihimme ja liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon! 

 

Asiakastarinat

Resilienssi – mikä ihana hyvä syy valita kumppani

23.02.2023

Resilienssi – mikä ihana hyvä syy valita kumppani

On perusteltua kysyä ja odottaa liiketoimintakumppanilta riittäviä resursseja tilatun työn hoitamiseen. Jos ja kun tarjotaan vaikkapa jätehuollon palveluja laajalle alueelle, pitää oikeasti olla riittävästi kalustoa ja tekijöitä remmissä.

Riittävien resurssien rinnalle on noussut nyt uusi muotisana resilienssi. Psykologiassa ihmisen kriisinsietokyvykkyydestä ja psyykkisestä palautumisesta kertova termi on solahtanut nopeasti bisnesmaailmaan – nyt huudellaan yritysten resilienssin perään. Sillä jos yrityksellä on riittävästi resilienssiä, se on myös todennäköisesti pitkään elinkelpoinen ja kykenevä suoriutumaan tehtävistään.

Resilienssin kysyntä on noussut esille lähivuosien kriisien eli koronapandemian ja Ukrainan sodan myötä. Yritysten kyvykkyyttä sopeutua jatkuvasti muuttuvaan toimintaympäristöön pidetään nyt elinvoimaisuuden mittarina.

Meillä Envorilla resilienssiajattelu on ollut aina osa yrityksen liiketoimintalogiikkaa. Yrityksen perustaneen Esko Laineen maalaisjärkinen ajatus oli, että mitä useammalla jalalla yritys seisoo, sitä varmemmin on aina jotain tekemistä. Eli jos kysyntä jollain osa-alueella sakkaa, pystytään se paikkaamaan jollain toisella.

Samalla ajatuksella jatkamme edelleen. Nyt mukana on kuitenkin syvempi ymmärrys siitä, mihin kaikkeen yrityksen pitääkään varautua ja missä kaikissa muutoksissa on kyettävä löytämään uusi tapa toimia. Johtotähtenä tässä ajattelussa on kiertotalous – maailmaa uusintava talousmalli, jossa korostuvat omavaraisuus ja todellinen maalaisjärki.

Eikös se, jos mikä, ole ihanan järkevä syy valita omalle organisaatiolleen kumppani?