Sisältöön »
Envor Group Oy
 

Edullisempaa ajamista pienemmillä päästöillä

Biokaasulla ajaminen on noin 30-50 prosenttia edullisempaa, kuin bensiinikäyttöisellä autolla. Lisäksi se on myös huomattavasti ympäristöystävällisempää, kuin bensalla tai dieselillä huristelu. Nyt jos koskaan on hyvä hetki miettiä, voisiko sinunkin autosi kulkea biokaasulla. Haluaisitko sinä edullisempaa ajamista pienemmillä päästöillä? Biokaasulla ajaminen on samalla myös ympäristöteko.  

Tervetuloa tankkaamaan biokaasua!  

Nevel Oy:n biokaasun tankkausasema sijaitsee Voimalankadulla Forssassa biokaasulaitoksen läheisyydessä. Biokaasu on siis lähipolttoainetta parhaimmillaan. Tankkaus tapahtuu suoraan korkeapaineisista varastosäiliöistä, jolloin tankkaustapahtuma kestää suunnilleen saman kuin polttonestetankin täyttö. 

Tankkausasemalla tankattava biokaasu soveltuu kaikille kaasukäyttöisille ajoneuvoille. Asemalla on lämpötilakompensointi 200 bar 15 °C lämpötilassa. Täyttöliitintyyppi jakeluasemalla on mallia NGV1, joka on yleisin tyyppi Euroopassa. 

Biokaasun tankkaus siirtyy Nevel Oy:n palveluksi kevään 2024 aikana.
 
Tankkausasemalla Forssassa tehdyt tankkaukset maksetaan EG Biogas Station -tankkauskortillaKortin voit tilata itsellesi täältä tai yrityksen käyttöön täältä. 

Tankkausasemalla Porissa tehdyt tankkaukset maksetaan yleisillä pankkikorteilla. Aseman osoite: Lounatuulentie 2, 28190 Pori.

Tankkauskorttien sopimusehdot löydät yksityisille täältä tai yrityksille täältä.

Biokaasua konttiin pakattuna ja perille toimitettuna

Puhdistettu biokaasu pakataan kontteihin, joiden avulla biokaasua voidaan siirtää teollisuuden käyttöön tai tankkausasemille polttoaineeksi. 

Biokaasu on aidosti vastuullinen vaihtoehto 

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että liikenteen päästöt puolitetaan Suomessa vuoteen 2030 mennessä vuoden 2005 tasosta. Ohjelman mukaan tavoitteeseen päästään vähentämällä yksityisautoilua ja edistämällä biopolttoaineiden käyttöä.Liikennekäyttöön jalostettu biokaasu (biometaani) on vähäpäästöistä käyttövoimaa, sillä sen palamisprosessi on hiljaisempi ja siinä syntyy vähemmän typen oksideja ja pienhiukkasia. Biokaasun kokonaispäästöt hiilidioksidin osalta ovatkin jopa 90 prosenttia pienemmät, kuin fossiilisilla polttoaineilla. Biokaasu tuotetaan myös paikallisesti, mikä lisää sen vastuullisuutta entisestään. 

Biojätteestä polttoaineeksi 

Biokaasun raaka-aineita ovat puhdistamolietteet sekä kaupan ja elintarviketeollisuuden biojätteet. Mädätysprosessissa syntyvä 65 prosenttinen metaanikaasu puhdistetaan laitoksella membraani-kalvosuodatustekniikalla. Suodatusprosessissa biokaasusta suodatetaan epäpuhtaudet kuten rikkivety, ammoniakki sekä muut yhdisteet. Puhdistuksen tuloksena 98-prosenttinen metaani johdetaan kaasuputkella tankkausasemalle, jossa se paineistetaan 250 bar ja varastoidaan säiliöihin. 

 
 
 

OTA YHTEYTTÄ! 

 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu

(03) 41 241
toimisto@envor.fi

nosto-tilaa-tai-pyyda-tarjous.jpg

Yritysmyynti

Yritysmyynti

(03) 41 241 
myynti@envor.fi

 

VOISIT OLLA KIINNOSTUNUT MYÖS NÄISTÄ PALVELUISTAMME