Sisältöön »

Ajankohtaista

Kestävä neuvo pääsiäiselle: ”Älä laita kaikkia munia samaan koriin”

05.04.2023

Kestävä neuvo pääsiäiselle: ”Älä laita kaikkia munia samaan koriin”

 … sillä pääsiäispupu voi pomppia paikalle ja viedä munat mennessään. No ei vaan. Samat ihmiset, jotka uskovat pääsiäispupuun, uskovat luultavasti myös, että jätteitä ei kannata lajitella.

Pääsiäisen taian tekee kuitenkin oma jätehuollon kumppanisi, joka auttaa lajittelussa, tulee tyhjentämään astiat ja vie kuormat edelleen käsiteltäväksi ja uudeksi raaka-aineeksi. Näin virvonvarvotaan kestävää tulevaisuutta.

Joten älä laita kaikkia munia samaan koriin, vaan:

1. Kananmunankuoret kuuluvat biojätteeseen.

2. Suklaamunan alumiinikääre laitetaan metallijätteen joukkoon.

3. Suklaamunan sisältä tulevat muoviset lelut eivät ole pakkausmateriaalia, joten ne lajitellaan sekajätteeseen sen jälkeen, kun niillä on aikansa leikitty ja kun olet kolmannen kerran astunut yhden pienen osan päälle paljain jaloin.

4. Jos olet ostanut suklaamunia (ja kananmunia) kennotolkulla, niin kennot voi laittaa pieninä palasina biojätteen sekaan tai sitten yhdessä osassa kartonkikeräykseen.

5. Ja lopuksi vitsaa niille, jotka eivät jaksa hyvistä ohjeistakaan huolimatta kierrättää. Virpomiskoristeet voi kierrättää seuraavaan vuoteen ja vitsan voi sitten kaiken lopuksi taitella biojätteeseen tai kiikuttaa pihakompostoriin.

Oikein hyvää ja kaikin puolin kestävän rikasta pääsiäistä!