Sisältöön »

Ajankohtaista

Nevel ja Envor ovat sopineet yhteistyöstä, joka tähtää Envorin biokaasuliiketoiminnan siirtymiseen Nevelin omistukseen

29.08.2023

Nevel ja Envor ovat sopineet yhteistyöstä, joka tähtää Envorin biokaasuliiketoiminnan siirtymiseen Nevelin omistukseen

Kauppa tukee Nevelin strategiaa ja vastuullisuustavoitteita paikallisten kiertotalouksien edistäjänä sekä laajentaa yhtiön tarjoomaa teollisuuden ja kuntakentän sivujakeiden käsittelyssä.

Kaupan kohteena ovat Envorin biohajoavien sivuvirtojen käsittelylaitokset Forssassa ja Porissa. Laitosten yhteenlaskettu tuotetun energian määrä on 51 GWh. 

”Biohajoavien sivuvirtojen käsittely ja hyötykäyttö sekä energiantuotannossa että sivutuotteina ja alueellisten kiertotalouksien edistäminen ovat Nevelille strategisesti tärkeitä. Toiminta auttaa teollisuusasiakkaitamme ja kuntia hyödyntämään sivuvirtoja, vähentämään päästöjä ja nopeuttamaan vastuullista siirtymää yhdessä kanssamme. Suunnitelmissa on investoida toiminnan kehittämiseen ja entistä kestävämpiin mahdollisuuksiin sekä asiakkaillemme että ympäristölle”, kertoo Nevelin toimitusjohtaja Thomas Luther.

”Envor on hakenut toimijaa, jonka avulla biohajoavien sivuvirtojen käsittelyyn pohjautuva liiketoiminta saisi tarvittavia resursseja sen investointeihin ja kehitykseen. Nevel on mielestämme varteenotettava kumppani. Kaupan toteutuessa Envor keskittyy tarjoamaan kokonaisvaltaista ja asiakaslähtöistä palvelua nykyisille ja uusille asiakkaille entistäkin paremmin edellytyksin. Tarjontamme jätehuollon palvelujen luotettavana ja kehittävänä yhteistyökumppanina ovat jatkossa vahvemmat, mahdollistaen liiketoimintamme kehittämisen ja toimintamme laajentamisen mm. biojätteen keräyksessä”, sanoo Envorin toimitusjohtaja Samuli Laine.

Kaupan toteutuessa Nevel jatkaa kauppaan sisältyvien biokaasun tuotantolaitosten toimintaa. Yhdessä Envorin kanssa yhtiöt vastaavat yli 50 teollisen ja kunta-asiakkaan palvelemista. Nevel on valmistautunut molemmilla laitoksilla lisäinvestointeihin, mikä mahdollistaa myös uusien asiakkuuksien palvelun. Kaupan myötä syntyy lisäksi mahdollisuus merkittävään biokaasulaitosinvestointiin Kotkassa.

Nevelin laaja energiainfrastruktuuri- ja kiertotalousosaaminen, sen tarjoama kumppanuusmalli ja investointivalmiudet palvelevat teollisuus- ja kunta-asiakkaiden hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamista. Vastuullisessa siirtymässä hiilineutraaliuteen otetaan huomioon sosiaaliset, taloudelliset ja ympäristövaikutukset. Nevel noudattaa korkeita turvallisuus- ja ympäristöstandardeja kaikessa toiminnassa.

Lisätietoja:
Thomas Luther, Toimitusjohtaja, Nevel, 040 534 4256
Hanna Viita, Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Nevel 040 1671755  
Samuli Laine, toimitusjohtaja, Envor Group, 050 407 8099 (Forssa)
Santeri Laine, liiketoimintajohtaja, Envor Group, 050 407 8100 (Pori)

Nevel lyhyesti

Nevel tarjoaa teollisuuden ja kiinteistöjen kehittyneitä infrastruktuuriratkaisuja, jotka ovat tarkoitukseen tehtyjä ja tulevaisuudenkestäviä. Olemme sitoutuneet ilmastopositiiviseen kasvuun ja toteutamme yhteiskunnallista muutosta luomalla paikallisia kiertotalouksia sekä edistämällä siirtymää CO2-neutraaliin energiantuotantoon. Nevelillä on lähes 100 teollista ja yli 5.000 kiinteistöasiakasta, joille se tarjoaa hajautettuja energia- ja kiertotalousratkaisuja. Nevel operoi yli 130:tä energiantuotantolaitosta ja hallinnoi yli 40:tä kaukolämpöverkkoa. Yhtiön liikevaihto on 115 miljoonaa Euroa. Nevelin palveluksessa on 190 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Envor lyhyesti

Envor on suomalainen perheyhtiö liki 60 vuoden kokemuksella kiertotaloudesta. Olemme ensimmäisten joukossa olleet toteuttamassa mm. biojätteen käsittelyä ja biokaasuratkaisuja. Envor tarjoaa asiakkailleen vahvan kumppanuuden kokonaisvaltaisten kiertotalousratkaisujen ja jätehuollon toteutukseen. Envorin asiakkaina on teollisuutta, kauppaa, julkisia toimijoita kuin myös kotitalouksiakin. Envorin palveluksessa on yli 80 ympäristö- ja kiertotalouspalveluiden ammattilaista ja yhtiöiden liikevaihto on yli 16 miljoonaa euroa.